Parròquia de la

Mare de Déu de Betlem

 

c. Xuclà 2, 08001 Barcelona

933183823

mdbetlem15@arqbcn.cat

Vida parroquial 

Recursos 

Noticies  

Solemnitat de la Ascensió de la Mare de Déu al Cel. El dijous dia 15 d'agost se celebra la solemnitat de l'ascensió de la Mare de Déu al Cel. És festa de precepte i els horaris de missa seran com els diumenges, a les 11, 12, 13 i 20h.

Horaris de Vacances. Ha arribat el temps de vacances per una gran part de la nostra feligresia, i també els mossens ens anem tornant per poder gaudir d'uns dies de descans, per la qual cosa cambiem una mica els horaris de les misses, i a partir del dilluns dia 5 d'agost se suprimeix la missa de 13h de dilluns a dissabte. Els horaris de diumenge es mantenen com sempre. Per tant, de dilluns a dissabte missa a les 11 en castellà i de 20h en català, i diumenges, de 11 en castellà, 12 en català, 13 en castellà i 20h en castellà.

Projecte Apòstols. En un Consell parroquial es va decidir de tirar endavant completar les escultures dels apòstols, que estan a les columnes de la nau central. Fins ara hi ha només tres d'ells, sant Pere, sant Joan i sant Pau. Hem encarregat a l'escultor Xavier Bartumeus que acabi els que falten, i ja ha esculpit èls apòstols Tomàs, Judes i Felip. Esperem que amb pels vols de Nadal els tinguem tots al seu lloc, enbellint així la nostra església. Agrairem totes les aportacions que pugueu fer per acabar aquest projecte. Aquí podeu veure una de les noves escultures. 

sant Tomàs

Donatius. S'ha fet moltes millores a la parròquia al llarg dels últims mesos, com ara millorar la il·luminació de les capelles laterals, s'han arreglat les teules dels sostres que provocaven humitats dins l'església, i s'han canviat algunes caixetes de donatius que s'havien trencat. Ara s'està reparant i repintant les humitats que s'havien filtrat dins l'església, seguirem millorant la il·luminació del sostre, i sobretot està previst de pintar l'entrada de l'església i posar panells informatius de la història de la parròquia. Tot s'ha de pagar, per la qual cosa, si voleu contribuir-hi, podeu fer el vostre donatiu per Internet, tot clicant aquí: Donació/Donate

Resultat d'imatges de donate

Visita Turística a la Web. Després de la positiva experiència de l'estiu passat, de tenir amb nosaltres un grup de joves de l'associació Nartex, que es dediquen a evangelitzar a través de l'art, que oferien visites guiades de la nostra parròquia als turistes que ho desitjaven, i que han estat força els que ho van sol·licitar, hem decidit posar "virtualment" per internet aquest recorregut, per tal que tothom pugui seguir la història, l'arquitectura i l'art que hi és present en la nostra església. Podeu accedir-hi a traves de la web de la parròquia, tot prement el botó que indica la vistita turística. Hom pot seleccionar l'idioma en la mateixa pàgina web d'entrada de la parròquia. Link

 

Vida parroquial

Catequesi

Es preparen els nens i nenes per a la primera comunió els dimarts escolars a les 17:30, fins les 18:45h.

Tots els infants de la catequesi han de participar en la missa de 13h del diumenge, en la qual fan d'escolans.

També s'ha format un grup coral d'infants de la catequesi, per cantar durant la missa dominical, que assajen els dijous a les 17:30h.

Pels que ja han celebrat la comunió, hi ha, també, a la parròquia, la catequesi de confirmació, que té lloc els dissabtes, de 17h a 18h, a càrrec del seminarista de la parròquia, Edu Matas.

Abrigall dels avis

A la nostra parroquia tenim un casal d'avis -l'Abrigall- que es troben tots els dimecres a partir de les 17h fins les 19h, on tenen xerrades, activitats diverses, i on es troben per fomentar l'amistat.

Xerrades parroquials

Un cop al mes, dediquem un dimarts de 19 a 20h per aprofundir aspectes de la nostra fe. Aquest és un àmbit de formació cristiana d'adults, a la que són convidats tots els feligresos de la parròquia.

Grup de joves universitaris

El primer i tercer dimecres de mes, de 21 a 22:30h, tenim una reunió amb nois i noies d'edats de 18 a 24 anys, on sopem junts i després hi ha una xerrada o estona de pregària. 

Grup de joves post-universitaris

Dos diumenges al mes, de 21 a 22:45h, tenim les reunios de joves entre 23 i 27 anys, on també sopem junts i després té lloc la xerrada formativa.

Grup de joves professionals

El segon i quart dimecres de mes, de 21 a 22:30h, tenim una reunió amb nois i noies d'edats de 27 a 35 anys, on sopem junts i després hi ha una xerrada o estona de pregària.

Grup de professionals

Els dijous cada tres setmanes ens reunim una colla d'edats entre 35 i 55 anys, per parlar de diversos temes. Les trobades són a les 21h i acaben a les 22:30h, i s'inicia sempre amb un sopar.

Recesos d'Effetà

La parròquia organitza dos cops l'any uns recesos anomenats d'Effetà, a la tardor i a la primavera, de joves, nois i noies, entre 18 i 25 anys. Tots els qui han participat, tenen una trobada setmanal a la parròquia, els dijous de 20:45 a 23h, d'adoració, pregària i preparació dels propers recesos.

Recesos d'Emaus

La parròquia organitza dos cops l'any uns recesos anomenats d'Emmaus, a la tardor i a la primavera, uns d'homes i altres de dones. Tots els qui han participat, tenen una trobada setmanal a la parròquia, d'adoració, pregària i preparació dels propers recesos. Les dones tenen la trobada els dilluns de 20:30h fins les 22h, i els homes els dimarts, de 20:30h fins les 22h. Sovint fem trobades conjutes d'homes i dones.

Famílies sense barreres

Hen endegat un grup de matrimonis format per pares de la catequesi, als que s'ofereixen uns cursos d'orientació familiar (COF), guiats per monitors del Fert, especialistes en COF.

Grups de nuvis i de matrimonis joves

Amb una periodicitat mensual, tenim a la parròquia un grup de nuvis, i també de matrimonis joves, que tenen lloc en divendres o dissabte al vespre, de 21 a 23h.