Parròquia de la

Mare de Déu de Betlem

 

c. Xuclà 2, 08001 Barcelona

933183823

mdbetlem15@arqbcn.cat

Vida parroquial 

Recursos 

Noticies  

Confirmacions. El diumenge dia 26 de maig, a les 12:30h, el Sr. Cardenal Mons. Juan José Omella, vindrà a confirmar els joves que s'han estat preparant durant dos anys. En ser una missa força llarga, s'uniran les misses de 12 i de 13, la qual cosa no hi haurà la missa de 13, i la missa que celebrarem serà bilingüe, català i castellà.

Xerrada parroquial. El dimarts dia 28 de maig, a les 19h, tindrem la propera xerrada de formació d'adults. El tema que tractarem serà sobre l'Eucaristia i el Sagrat Cor de Jesús. Hi sou tots convidats!

Projecte Apòstols. En un Consell parroquial es va decidir de tirar endavant completar les escultures dels apòstols, que estan a les columnes de la nau central. Fins ara hi ha només tres d'ells, sant Pere, sant Joan i sant Pau. Hem encarregat a l'escultor Xavier Bartumeus que acabi els que falten, i ja ha esculpit l'apòstol Tomàs. Esperem que amb el termini d'un any tinguem tots al seu lloc, enbellint així la nostra església. Agrairem totes les aportacions que pugueu fer per acabar aquest projecte. Aquí podeu veure la nova escultura, que exposarem en breu a la parròquia, de l'apòstol Tomàs.

sant Tomàs

Trobada diocesana a la Sagrada Família. El Bisbat ha organitzat una trobada diocesana, oberta a tothom qui vulgui, a la Sagrada Família, pel dia diumenge 2 de juny a les 18h. No calen entrades, però l'aforament és limitat, així que des de les 17h estarà oberta, per la façana de la nativitat, l'entrada al temple. No hi haurà missa, sinó una reflexió sobre el pla pastoral, especialment sobre la fraternitat, que és el tema que ha focalitzat l'activitat de la diòcesi aquest any. Hi sou tots convidats!

Donatius. S'ha fet moltes millores a la parròquia al llarg dels últims mesos, com ara millorar la il·luminació de les capelles laterals, s'han arreglat les teules dels sostres que provocaven humitats dins l'església, i s'han canviat algunes caixetes de donatius que s'havien trencat. Ara s'està reparant i repintant les humitats que s'havien filtrat dins l'església, seguirem millorant la il·luminació del sostre, i sobretot està previst de pintar l'entrada de l'església i posar panells informatius de la història de la parròquia. Tot s'ha de pagar, per la qual cosa, si voleu contribuir-hi, podeu fer el vostre donatiu per Internet, tot clicant aquí: Donació/Donate

Resultat d'imatges de donate

Visita Turística a la Web. Després de la positiva experiència de l'estiu passat, de tenir amb nosaltres un grup de joves de l'associació Nartex, que es dediquen a evangelitzar a través de l'art, que oferien visites guiades de la nostra parròquia als turistes que ho desitjaven, i que han estat força els que ho van sol·licitar, hem decidit posar "virtualment" per internet aquest recorregut, per tal que tothom pugui seguir la història, l'arquitectura i l'art que hi és present en la nostra església. Podeu accedir-hi a traves de la web de la parròquia, tot prement el botó que indica la vistita turística. Hom pot seleccionar l'idioma en la mateixa pàgina web d'entrada de la parròquia. Link

 

Vida parroquial

Catequesi

Es preparen els nens i nenes per a la primera comunió els dimarts escolars a les 17:30, fins les 18:45h.

Tots els infants de la catequesi han de participar en la missa de 13h del diumenge, en la qual fan d'escolans.

També s'ha format un grup coral d'infants de la catequesi, per cantar durant la missa dominical, que assajen els dijous a les 17:30h.

Pels que ja han celebrat la comunió, hi ha, també, a la parròquia, la catequesi de confirmació, que té lloc els dissabtes, de 17h a 18h, a càrrec del seminarista de la parròquia, Edu Matas.

Abrigall dels avis

A la nostra parroquia tenim un casal d'avis -l'Abrigall- que es troben tots els dimecres a partir de les 17h fins les 19h, on tenen xerrades, activitats diverses, i on es troben per fomentar l'amistat.

Xerrades parroquials

Un cop al mes, dediquem un dimarts de 19 a 20h per aprofundir aspectes de la nostra fe. Aquest és un àmbit de formació cristiana d'adults, a la que són convidats tots els feligresos de la parròquia.

Grup de joves universitaris

El primer i tercer dimecres de mes, de 21 a 22:30h, tenim una reunió amb nois i noies d'edats de 18 a 24 anys, on sopem junts i després hi ha una xerrada o estona de pregària. 

Grup de joves post-universitaris

Dos diumenges al mes, de 21 a 22:45h, tenim les reunios de joves entre 23 i 27 anys, on també sopem junts i després té lloc la xerrada formativa.

Grup de joves professionals

El segon i quart dimecres de mes, de 21 a 22:30h, tenim una reunió amb nois i noies d'edats de 27 a 35 anys, on sopem junts i després hi ha una xerrada o estona de pregària.

Grup de professionals

Els dijous cada tres setmanes ens reunim una colla d'edats entre 35 i 55 anys, per parlar de diversos temes. Les trobades són a les 21h i acaben a les 22:30h, i s'inicia sempre amb un sopar.

Recesos d'Effetà

La parròquia organitza dos cops l'any uns recesos anomenats d'Effetà, a la tardor i a la primavera, de joves, nois i noies, entre 18 i 25 anys. Tots els qui han participat, tenen una trobada setmanal a la parròquia, els dijous de 20:45 a 23h, d'adoració, pregària i preparació dels propers recesos.

Recesos d'Emaus

La parròquia organitza dos cops l'any uns recesos anomenats d'Emmaus, a la tardor i a la primavera, uns d'homes i altres de dones. Tots els qui han participat, tenen una trobada setmanal a la parròquia, d'adoració, pregària i preparació dels propers recesos. Les dones tenen la trobada els dilluns de 20:30h fins les 22h, i els homes els dimarts, de 20:30h fins les 22h. Sovint fem trobades conjutes d'homes i dones.

Famílies sense barreres

Hen endegat un grup de matrimonis format per pares de la catequesi, als que s'ofereixen uns cursos d'orientació familiar (COF), guiats per monitors del Fert, especialistes en COF.

Grups de nuvis i de matrimonis joves

Amb una periodicitat mensual, tenim a la parròquia un grup de nuvis, i també de matrimonis joves, que tenen lloc en divendres o dissabte al vespre, de 21 a 23h.